Preview Mode Links will not work in preview mode

Systemfel

Dec 27, 2018

Avsnitt 6. Sköna snubbar förändrar inte världen

Vi summerar det feministiska året som gått och tittar lite närmare på fyra saker som hänt - motgångar och framsteg. Och för att komma framåt behövs färre sköna snubbar.


Dec 13, 2018

Avsnitt 5. Småtomtar och storstäd

Nu är det jul igen. Har du fixat alla klappar? Städat hemmet? Bjudit faster Birgitta på adventsfika? Planerat julbordet? Eller är det så att någon annan i familjen som styrt upp allt? I så fall är du nog en man.


Nov 30, 2018

Avsnitt 4. Alla vinner om vi delar

När vi får barn blir det än mer tydligt hur ojämställda våra förhållanden verkligen är. Så hur får man till ett jämlikt föräldraskap?

Varken Johanna eller Sandra är några fantaster av småbarn. De delar dessutom samma, enligt vissa, radikala åsikt när det kommer till...


Nov 15, 2018

Avsnitt 3. Uppenbarelsen i badet.

Johanna var tillsammans med sin syster initiativtagare till journalisternas upprop #deadline. Hör henne berätta om hur det var. Och - varför har vi kvinnor inte sagt något tidigare, om det här med sexism nu är ett sådant utbrett problem?


Nov 2, 2018

Avsnitt 2. Varför lever de flesta i en heterosexuell parrelation? Och vad betyder könsmaktsordning egentligen? Sandra Lindström, leg. psykolog, och Johanna Lindqvist, journalist, förespråkar skogsstigar istället för E4:an.